Duurzaam bouwen

TEHA bouwt aan duurzaamheid


Wij (TEHA) maken elementen met een visie voor later. Hoe wij dat doen kunt u op deze pagina lezen.

Droge bevestiging en/of montage zorgt ervoor dat bij sloop in de toekomst, alle producten gescheiden kunnen worden en eventueel hergebruikt. Meest bekend is het nat beglazen (kitten) bij houten kozijnen ten opzichte van droog beglazen bij kunststof. Verder kunnen wij door het gebruik van tochtband in onze elementen het kunststof van het kozijn hergebruiken, dit in tegenstelling tot het gebruik van PUR rondom de kozijnen.

Met onze Just-In-Time te leveren is minder opslag nodig op de locatie en is de kans op beschadigingen aan onze producten op de bouw kleiner.

Neem contact met ons op voor meer duurzame oplossingen. Denkt u aan duurzaam, dan denkt u aan TEHA.

Duurzaam kunststof kozijn

Onze kunststof kozijnen worden gemaakt met GEALAN profielen. De profielen worden geproduceerd met groene energie waarmee CO2-uitstoot bespaard wordt. Daarbij kennen wij de term afval niet, want bij ons zijn dat grondstoffen.

Kunststof stukken en spaanders die overblijven bij de kozijn productie worden voor een groot deel weer in het proces gebruikt voor nieuwe profielen, én dus meer kozijnen. Het deel dat niet direct in de productie terug kan, wordt omgevormd tot o.a. gerecycled kunststof korrels voor andere producten.

Dit geldt ook voor restanten van o.a. glas, rubber en metaal die tijdens productie gescheiden worden verzameld en later opgehaald.

Om de isolatiewaarde van onze kunststof kozijnen nog beter te maken, is het zelfs mogelijk om voor onze geïsoleerde kozijn profielen te kiezen.


Kozijn extra beschermen PMMA

Kozijnen kunnen in verschillende kleuren worden besteld. Door te kiezen voor een kozijn met PMMA als toplaag aan de buitenzijde wordt de levensduur van het kozijn verlengt. Dit is ook terug te vinden in de garantietermijnen. Deze wordt verlengd van 5 tot 10jaar, naar 15jaar.

Een langere levensduur (L.C.C.) vertaalt zich naar: minder onderhoudskosten, lagere milieu-impact en behoud van uitstraling. Ontwerp en Bouw zijn de meest bekende delen die bij aankoop van een gebouw. Milieu, beheer en onderhoud zijn ondergewaardeerde punten die bij het ontwerp of de aanschaf al meegenomen kan worden.


ELEMENTEN VOOR DE VOLGENDE GENERATIE

Bundel de krachten van efficiëntie, innovatie en fabriekskwaliteit. Bij ons kunt u kiezen uit staal- of houtframe elementen. De elementen worden kant-en-klaar aangeleverd, waardoor minder bewerkingen op locatie nodig zijn. Dit zorgt ervoor dat het schoner blijft en daarmee ook veiliger. Verder wordt het bouwproces versneld, is uw gebouw sneller wind/water dicht en zijn minder mensen op locatie nodig, t.o.v. traditioneel bouwen.

Doordat het als complete wand inclusief kozijnen, (dubbel of triple) glas en elektra voorzieningen naar de bouw wordt getransporteerd zijn er minder transport bewegingen naar de bouwplaats als bij traditionelen bouw.

Minder transport = Minder files + Minder CO2 Uitstoot. Het verzamelen bij een fabriek is efficiënter dan op vele bouw locaties. Lichter en sterker bouwen is gunstig voor de fundering en kraanhuur.

De pluspunten van houtskeletbouw (HSB) ten opzichte van traditionele bouw zijn; een hoge bouwsnelheid en het is licht van gewicht. Verder kent HSB een kortere levertijd t.o.v. prefabbeton, doordat het geen uithardingstijd en bekisting nodig heeft. Verder is hout een Biobased product.

Staaframebouw combineert de pluspunten van houtskeletbouw (HSB) met de pluspunten van staal. Zo zijn deze elementen 30% lichter t.o.v. HSB, sterker en maatnauwkeuriger. Door de grote sterkte kan het staalframe element worden opgebouwd uit minder hoge (diepe) profielen. Daardoor kan een dunnere wand volstaan. Verder is staal minder gevoelig voor klimaatinvloeden en is het bestand tegen ongedierte.

Kiest u, i.p.v. een basis element, voor onze elementen met steenstrips, dan kunt u nog duurzamer bouwen. Onze steengevel is 25x lichter en dunner dan traditionele baksteen, waardoor u veel vrachten bespaard. Verder worden de steenstrips gedroogd met 60graden i.p.v. 1000 graden voor het bakken van baksteen.


Verbeterd comfort door investering

Weg met tocht met onze extra tochtstrip in onze kozijnen. De GEALAN profielen hebben niet twee, maar drie tochtstrippen verwerkt in het kozijn. Dit in combinatie met onze luchtdichte bouwsystemen kunnen we nieuwe en oude gebouwen maken die vrij zijn van tocht.

Door de stijgende energieprijzen is het voor bewoners moeilijk de einden aan elkaar te knopen. Door te kiezen voor een All-Electric of Nul-Op-de-Meter renovatie of nieuwbouw woning is het mogelijk om de maandlasten voor de bewoners te verlagen. Als eigenaar of huurder hoeft u zich niet meer te bekommeren om de energie rekening(en). Als eigenaar heeft of levert u een comfortabel, tochtvrij en energiezuinig huis, met een snellere terug verdien tijd.